Jag undrar hur det kommer sig att jag lyckades ta på mig den sistnämnda rollen?
Recept på kladdkakan:
Ingredienser
200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar