tisdag 20 november 2012

Pysselförberedelser

Sitter på Kakburken och klickar hem julgodistillbehör så att det står härliga till. Chokladaskar, strössel, muffinsformar, tyllar, godisformar, "home made"-etiketter... You name it! Och då har redan en stor pysselleverans från Panduro Hobby redan intagit sin plats i den stundande julstugan. Vad sägs som ett egenhändigt dekorerat smideshjärta med buxbomsgirlang och vackra röda sidenrosetter, till för att visa upp alla härliga julkort vi kommer att få? Eller små röda askar med siffror från 1-24 som ska få smycka en liten julgran, och sedan få agera adventskalender inne hos världens sötaste lilla tomte?
Jag älskar verkligen allt med julen! Framförallt alla förberedelser och all inspiration som man suger åt sig så här dags på året. Det är pyssel långt ut i fingerspetsarna!

När får man börja då? Ja, det kan man ju faktiskt få bestämma alldeles själv. Jag hade helst börjat nu till helgen, men då sambon fyller 25år och det vankas fest för släkten så ligger fokus på lite andra grejer som jag också måste hinna med innan veckan är slut. Veckan därpå blir trist nog också tight då det är koncentration på praktiken och sedan, ja, då drar vi till med en fest till. Fast denna gång för vännerna! Mexikansk fiesta blir det, måste ju säga att det nog kommer att bli en utmaning att ställa om från sombrero, lösmustasch, tequila och pinata till adventsljusstakar, tomtar, glitter, julskyltning och pepparkakor sådär bara över en natt. Men vill man så går det!
Har ni förresten tänkt på att första advent kommer sent i år? Sambon brukar alltid fylla år samma vecka som första advent, men i år är inte första advent förrän söndagen därpå dvs den 2 december. Då måste man ju nästan komma igång med julpysslet och julfixet redan till helgen för att få hinna njuta i största möjliga mån. Hmm... Tiden, du springer ifrån mig!

Det är så mycket jag vill hinna göra. Baka cupcakes, bygga pepparkakshus, pepparkakor, dekorera apelsiner med nejlikor, göra egna chokladaskar, julgodis, smällkarameller, koka kola, baka lussekatter, fixa med Victors adventskalender, pynta, byta gardiner, placera ut mina vackra kakburkar fyllda med julgotterier... There's a time and place for everything. 
Vilka är era "pysselmåsten"? Och hinner ni med allt ni vill göra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar