måndag 29 november 2010

Improviserad morotskaka utan riktiga morötter

Min egenkomponerade morotskaka/mjuka pepparkaka!

Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
50 g smält smör
1½ dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
1/2tsk ingefära
1 nypa salt

Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 teskedar citronsaft
100 g philadelphiaost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Tillsätt smält smör och gräddfil.
4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord springform.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte
vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt.
9. Bred frostingen över kakan. 
10. För dig som är pillig som jag så kan du göra små marsipanmorötter att dekorera med, blir otroligt vackert! Passar extra bra på "riktiga" morotskakor och inte endast på mjuka pepparkakor...

Inspiration och recept från Leila Lindholms bok "A piece of cake"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar