måndag 3 januari 2011

2 dagar kvar...

Idag är det bara 2 dagar kvar till bebis är beräknad. Fnys! Tror inte det blir någon onsdagsbebis... Enligt mig blir det fredagen den 7e januari eftersom det var det datum som jag fick fram när jag för första gången räknade ut beräknad födelse, men det är ju verkligen helt okej om du vill komma ut typ igår.

Sover hur mycket som helst just nu, 12 timmar per natt är ingen ovanlighet. Idag bakar jag lite gott som ska bosättas i frysen inför alla stundande fikabesök som kommer hagla över oss den närmaste tiden. En mjuk pepparkaka och en sats kladdkaksmuffins har det blivit, sedan tog sockret slut. Tänkte be Dennis köpa hem mer socker på vägen hem från jobbet, men det brukar inte vara så populärt. Särskilt inte när det är något som i hans ögon är "onödigt" och ingenting som hotar hans middag. Hade det varit en påse potatis hade det varit en helt annan sak.... ;)

Katten är trött och kelen nu efter ett besök av Fia och hennes två vackra pojkar. Stackars Hector gillar inte barn! I alla fall inte sådana som som springer runt och låter en massa. Han har legat och häckat under granen på ett lagom säkert avstånd och nu efter att de åkt är han hur kelsjuk som helst.
Förlåt Hector, men jag har precis bakat dig en alldeles egen ljudmaskin....


Inte undra på att jag inte får på mig strumporna själv... Mage vecka 40 (39+3)

Dennis faster ringde nyss och bestämde fikadejt. Det blir andra bebisbesöket för dagen! Lilla Felicia är idag 2 veckor gammal och med sig har hon sin 1½ åriga bror Algot och systrarna Amanda 11 år och Cornelia 13 år. Och så mamma, pappa och mormor förstås.
Ni ser! Vilken tur att jag bakat kakor idag. Å andra sidan blir jag ju tvungen att baka mer imorgon, men det är bara bra att jag har saker att sysselsätta mig med nu när vi inte har någon tv.
Tv:n gick i sönder helt den 21e eller 22e december och sedan dess har vi varit tv-lösa. Det må va hänt att det är ett lyxproblem, men när man går hemma och är allmänt tjock och trött så hade det varit skönt med en tv. En snubbe från LG var och hämtade tv:n idag och vi ska få en ny via fabriksgarantin. Dock hade han ingen ny tv med sig, nej, han var tvungen att skicka formulär och papper till en massa ställen innan vi fick en ny tv skickad till Elgiganten som i sin tur ska kontakta oss när vi kan hämta ut den i deras butik. 1 vecka skulle det ta, sa han. I will not hold my breath.

I väntan på en ny tv har vi haft Dennis arbetsskärm som substitut. En liten 22" skärm där vi inte ens kan läsa texten. Hur kan man påstå att det var bättre förr? Nåväl, vi får åtminstone träna både syn och språkkunskaper dessa veckor, fast idag när Dennis återgick till arbetet efter julledigheten så försvann ju denna skärm också... Trist är vad det är. TRIST!
Jag får väl passa på att baka kakor och föda barn i veckan då så jag håller mig sysselsatt.



Nu ska jag äta dagens första riktiga måltid. Har bara ätit sjöfrukter och druckit saft, så jag kände mig tvungen att koka några ägg. Känner mig som en matvägrande 4-åring som bara vill äta frukt och godis samtidigt som den vuxna i mig säger åt mig att det faktiskt inte går för sig. Så, äggmacka it is.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar