söndag 4 september 2011

Time to reveal!

Dags att avslöja hur svägerskans 25-årstårta blev! Så för er som suttit spänt och uppdaterat min blogg hela helgen, varsågoda ;)



Rosetten är gjord i modelling paste. Modelling paste luktar sött som godis och torkar snabbt på ytan till skillnad från marsipanen. Detta gör att man kan göra "stående" figurer utan att de sjunker ihop så som marsipan kan göra och det håller även formen väldigt bra. 
Det svarta och lila på tårtan är däremot gammal hederlig marsipan!
Själva tårtan är en mördegstårta med aprikosmarmelad, jordgubbssylt, vaniljkräm och smörkräm. Perfekt för tårtor som ska dekoreras mycket och dessutom tål att stå framme länge eftersom det inte är någon grädde i.



Det blev även en omgång minicupcakes med choklad och jordgubb till kalajset som dekorerats med lila marsipanhjärtan och sprayglitter.




1 kommentar:

  1. Hejsan. Hittade din blogg genom Mamma my =). Jag undrar vad du skulle ta för att göra en tårta till Min dotters ett års kalas (behöver 2 tårtor).. =D

    SvaraRadera