fredag 18 mars 2011

Hallon- och blåbärscupcakes


 
 Hallon- och blåbärscupcakes
(12 st)

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär
100 g frysta hallon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
2.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär och hallon i formarna, fyll dem till 2/3.
4.
Grädda i cirka 12-15 minuter.

Cream cheese frosting

60
g
mjukt smör
100
g
philadelphiaost
1
msk
citronsaft
5
dl
florsocker
1
tsk
vaniljsocker

Vispa smör, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker och vispa ihop till en spritsbar frosting (tillsätt mer florsocker om du tycker den blir för lös).
Sprista frostingen i önskat mönster och dekorera sedan med något roligt strössel och små marsipanfigurer, eller något annat som du tycker passar!

För att hitta lite annorlunda muffinsformar och strössel, besök Kakburken!


 Det fungerar även utmärkt att äta cupcakesen utan frosting också, och de smakar då som härligt somriga muffins!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar