måndag 18 juli 2011

Åter i barnvagnsdjungeln

Ja, då var vi här igen... Åter till djungeln av barnvagnar i jakten på den perfekta vagnen. Vi har en Brio Sing nu som vi är supernöjda med och hade tänkt att uppgradera den till en 2010:a eller 2011:a då den vagn vi har nu är ifrån 2008.
Men sen slog det oss: Vagnen tar ju bara max 15kg! Är det då lönt att köpa en ny för flera tusen och riskera att vi bara kommer att kunna använda den i några månader?
Victor vägde nästan 11 kg på 5-månaderskollen och på torsdag ska vi till BVC igen. Väger klumpen snart 12 kg, tro? För i så fall finns det ingen anledning att lägga så mycket pengar på en vagn som vi knappt kommer att hinna använda.


Så jag började googla... Googla i blindo efter en vagn som kan passa våra behov. Behöver jag berätta vilket helvete det är? Det känns som om ögonen blöder till sist och mina drömmar vimlar av vagnar, återköp, byten och missnöjdhet.
Finns det någon vagn där ute som:
  1. Har vändbar sits så att Victor kan vara vänd emot oss
  2. Har ergonomisk sittdel
  3. Tar en hög maxvikt
  4. Gärna har fyra luftpumpade hjul
  5. ...men som har svängbara framhjul
Nej, det verkar det inte finnas. Men vad jag hittat är ett några vagnar som tar hög maxvikt, vilket faktiskt är prio ett, men alla dessa vagnar är framåtvända. Varför? Ja, troligen helt enkelt för att de är anpassade till större barn. Och för att citera Victors nästkusin Elias, 3 år "Han är stor Victor, men han är liten".
Åh, visst är han klok den där Elias. Och han har så rätt!
Det är ett problem många gånger att ha ett barn i storlek med Victor. Allt som är anpassat för hans ålder är han för stor kroppsligt för, men inte själsligt...

Här är de vagnar vi för tillfället spanar in:

Baby Jogger City Elite
Kapacitet: 34kg
Ca pris: 6300kr


Phil and Teds Explorer
Kapacitet: 20kg
Ca pris: 6000kr

Mountain Buggy Swift
Kapacitet: 35kg
Ca pris: 5400kr


Någon som har några tips angående dessa vagnar? För- och nackdelar? Hjälp oss!

3 kommentarer:

  1. Jag rekommenderar Emmaljunga Nitro City (vi har den) och Emmaljunga Ozone city! Båda har vändbar sits! Vet dock inte maxvikten, tack för att du nämnde det, det borde vi kolla upp ju!

    SvaraRadera
  2. Vi har baby proffsens Babttravel amsterdam som extra vagn (än har Filippa den men snart tar Julia över den). När vi jämförde den så tyckte vi att den var likvärdig med Urban Jungel, men denna blir mindre ihopfäld. Dock vet jag inget om maxvikten men tror attl att den tar endel, du får rigna o fråga. Priset däremot är outstanding ;)
    http://www.babyproffsen.se/produkt/visa/330:BabyTravel_Amsterdam_2011

    SvaraRadera
  3. Är lite nyfiken på varför ni vill ha lufthjul? Vi har en teutonia spirit S3, som vi haft till vår son sen han var nyfödd. Idag är han 2,5 år. Supernöjda!

    SvaraRadera